Hasmenés és puffadás

A statisztikák szerint az akut hasmenéses megbetegedések több mint felénél lép fel kísérő tünetként a puffadás, amely feszítő érzést okozva még kellemetlenebbé teszi az egyébként is gyötrő állapotot. A felgyorsult bélmozgások (perisztaltika), a fokozott folyadékvesztés, a bél mikroflórájának felborulása, a béltartalom emésztetlensége együttesen eredményeznek olyan folyamatokat, melyek során a bélgázok felszaporodnak és a bélfal feszülésén keresztül ún. diszkomfort érzetet vagy akár fájdalmat keltenek.

 

Miközben a fent említett okok miatt a gázképződés és ennek következménye, a puffadás hosszú időn keresztül fennáll, a hasmenéses beteg igyekszik mindent elkövetni, hogy kényszeres székletürítését visszafogja. Ez azonban azt vonja maga után, hogy a felhalmozódott bélgázok nem tudnak kiürülni, ami viszont fenntartja a puffadást és a kínzó hasi fájdalmat.

 

Az IMOREVIN tabletta az első olyan loperamid-szimetikon tartalmú gyógyszer-kombináció Magyarországon, mely nem csupán a hasmenést fékezi meg, hanem a kísérő puffadást és hasi görcsöt is oldja. Az IMOREVIN tabletta egyik hatóanyaga – a loperamid – a bélmozgások kíméletes lassításával szünteti meg a hasmenést, míg másik hatóanyaga – a szimetikon – segít felszabadítani a belekben rekedt, ezáltal puffadást és görcsöket okozó bélgázokat.

 

Figyelem! Láz és véres széklet fennállása esetén a bélmozgást csökkentő szerek adása szigorúan tilos!

Az Imorevin® 2 mg/125 mg tabletta loperamid és szimetikon hatóanyagot tartalmazó gyógyszer, vény nélkül megvásárolható a patikákban.

Imorevin 20xImorevin 2mg/125mg tabletta képe

Az Imorevin tabletta 20 db ajánlott fogyasztói ára: 1 869 Ft
Az Imorevin tabletta 10 db ajánlott fogyasztói ára: 1 420 Ft 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az oldal tetejére