Modern, rohanó életstílus

Napjainkban az emberek többsége rendkívül felgyorsult életet él. A mindennapok rohanása nem hagyja, hogy elegendő időt szánjunk magunkra, pihenésünkre, étkezésünkre, testmozgásunkra, stb. A zaklatott életritmus - határidők, a közlekedés olykor kiszámíthatatlan nehézségei, az egzisztenciális kényszer, a feszített munkatempó, a családi kötelezettségek, a körülményeknek való kiszolgáltatottság stb. - szinte megoldhatatlan feladat elé állít bennünket. 

 

Az az érzés, hogy nem tudunk megfelelően helytállni életünk valamennyi területén, zaklatottá tesz bennünket. Igyekszünk időt spórolni, ahol csak lehet. Kapkodunk az étkezéssel, elhagyjuk a sportot, megkurtítjuk az alvásidőnket, kapcsolataink egyre felszínesebbé válnak, előre gyártott, rengeteg adalékanyagot tartalmazó ételeket fogyasztunk – rohanó életstílusban élünk. Fáradtságunkat kávéval, teával, energiaitalokkal próbáljuk elnyomni, s vannak, akik csupán egy-egy szál cigaretta mellett tudnak rövid időre megpihenni. Mindez egyre feszültebbé tesz bennünket és szervezetünk tűrőképességének határait feszegeti.

 

Bizonyos mértékig a szervezet képes tolerálni ezt a felfokozott életritmust, de nem a végtelenségig. Mielőtt nagy „katasztrófák" (pl. párkapcsolati, egészségügyi) történnének az életünkben stresszes életstílusunk miatt, szervezetünktől figyelmeztető jelzéseket kapunk tünetek, funkciózavarok, betegségek formájában, amelyek mögött kivétel nélkül stressz-reakció húzódik meg.


A hasmenés, a szorulás, az emésztési zavarok, az irritábilis bél szindróma, a magasvérnyomás-betegség túlnyomó többsége, a fejfájás, szédülés, egyes szívritmuszavarok, a menedzser-betegség, gyakori fertőzések, szexuális zavarok stb. mind-mind megnyilvánulási formája lehet annak, hogy a szervezet egyensúlya felborulóban van.

 

Odafigyelve ezekre a jelekre elkerülhetőek a maradandó egészségkárosodások, amennyiben nem intézzük el egy kézlegyintéssel jelenlétüket. Életvitelünk rendezése segíthet visszaállítani a harmóniát a fizikai testünkben is. Szigorú önkritikával kell felismernünk életünk azon elemeit, melyek nem a javunkat szolgálják. Ezek lehetőség szerinti megváltoztatása alapvető fontosságú, hogy szervezetünk megkapja azt, amire szüksége van ahhoz, hogy megfelelően működjön.

Az Imorevin® 2 mg/125 mg tabletta loperamid és szimetikon hatóanyagot tartalmazó gyógyszer, vény nélkül megvásárolható a patikákban.

Imorevin 20xImorevin 2mg/125mg tabletta képe

Az Imorevin tabletta 20 db ajánlott fogyasztói ára: 1 869 Ft
Az Imorevin tabletta 10 db ajánlott fogyasztói ára: 1 420 Ft 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az oldal tetejére