Stressz

Számos kórkép esetén azt a választ kaphatjuk kezelőorvosunktól, hogy tüneteink hátterében a stressz áll. Bár ebben van igazság, ezzel a ténnyel önmagában mégsem tudunk sokat kezdeni.
A stressz ma már világszerte ismert fogalmát Selye János, kiváló magyar tudós alkotta meg. Felismerte, hogy a stressz reakció egy alapvető alkalmazkodási folyamat a szervezet részéről, melynek törvényszerűen meghatározott szervi érintettsége van. E nélkül életképtelenek lennénk, azonban a túlzott stressz kimeríti a szervezetet. Mindezt ő maga így foglalta össze: „A stressz az élet sava- borsa". 

 

Mindannyian ismerjük, milyen stressz alatt, nyomás alatt lenni. Például a vizsgadrukk, a versenyláz majd mindenki számára jól példázza a szervezet felfokozott működéséből adódó változásokat.
A belső feszültség, a vibrálás, ingerlékenység, a szapora pulzus, a hasmenés, az étvágytalanság, a fokozott izzadás, a hideg kéz, a száraz száj együttesen vannak jelen, azt mutatja, hogy az egész szervezet készültségi állapotban van.
Bizonyos élethelyzetekben ez a reakció segítségünkre van, de tartós, folyamatos jelenléte a mindennapjainkban felőrli szervezetünket, és tünetekhez, betegségekhez, szervi károsodáshoz vezethet.


Az emésztőszerv különösen érzékenyen reagálhat a stressz helyzetekre és lelki problémákra. Ha a szervezet egyensúlyi állapota felborul, hasi fájdalom, görcs, puffadás, és hasmenés vagy székrekedés, illetve ezek váltakozása is jelentkezhet. Ez az életminőséget jelentősen rontó, nehezen viselhető állapot. A panaszok általában bizonyos stresszes események (veszekedés vagy nem várt esemény) során kifejezettebbé válnak, illetve kiújulnak.

 

Mindezek a folyamatok akaratunktól függetlenül zajlanak, képtelenek vagyunk akaratlagosan uralni. Törekednünk kell ezért arra, hogy életünk azon elemeit megváltoztassuk, amelyek ilyen hatást gyakorolnak ránk. Ne engedjük ezeket eluralkodni, mert súlyos következményeit magunknak kell elszenvedni.
Az alkalmi stresszhelyzeteket kísérő, puffadással vagy hasi görccsel járó hasmenés megfékezésében az IMOREVIN tabletta hatékony segítséget jelenthet.

 

Javasolt a különféle stresszkezelő technikák valamelyikének elsajátítása is, valamint a relaxációs gyakorlatoknak a mindennapokba való beépítése, mert ez segíthet a stressz okozta hasmenés megelőzésében és az életminőség tartós javításában.

 

Az Imorevin® 2 mg/125 mg tabletta loperamid és szimetikon hatóanyagot tartalmazó gyógyszer, vény nélkül megvásárolható a patikákban.

Imorevin 20xImorevin 2mg/125mg tabletta képe

Az Imorevin tabletta 20 db ajánlott fogyasztói ára: 1 869 Ft
Az Imorevin tabletta 10 db ajánlott fogyasztói ára: 1 420 Ft 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az oldal tetejére