Lelki tényezők

Lelki alkatunk alapvetően meghatározza lelkiállapotunkat és érzelmi világunkat. A nyugalom, a belső béke, a szeretetben élés és a szeretettség megélése, az elfogadás, az, hogy olyan dologgal foglalkozhatunk, amit szeretünk, az önmagunkkal való harmónia kiegyensúlyozottá tesz bennünket. Ilyenkor szervezetünk is összerendezetten működik, ami fizikai testünk egészségének egyik alapfeltétele. A nappali aktivitás során igénybe vett szerveink az éjszakai pihenés során regenerálódnak, azaz minden a megfelelő „rendben” zajlik.

 

Ha azonban ezek nem állnak fenn, a szervezet működésében előbb-utóbb zavar keletkezik. A lelki-szellemi „rend” szétesése a fizikai testet sem hagyja következmények nélkül. Önmagunk el nem fogadása nem csupán bennünket érint, hanem erősen kihat emberi kapcsolatainkra, ami egyszerre akár több életterületünket is romokba döntheti. Pedig már egyetlen egynek a rendezetlensége is felboríthatja a harmóniát. A fizikai test a kialakult stressz miatt fokozott üzemmódba lép, ami tartósan fennállva a szervezetet kimeríti. Ennek következményei tünet és betegség.

 

A gyűlölet, a harag, az irigység, a háborgó indulatok, a félelem, az örökös aggodalom mind a belső egyensúly hiányát jelzik. Aki azonban ezek által áthatva él, nem valószínű, hogy belátja viselkedésének összefüggéseit, így azokon változtatni sem tud. Magában és maga körül állandó feszültséget tart fenn, ami oly mértékű, hogy a legtöbbször nyugtalanná váló éjszakai alvás nem képes azt ellensúlyozni. Az ebből fakadó zavarokat nem az alapprobléma megoldásával próbálja rendezni, hanem gyógyszer-, alkohol-, cigarettafogyasztás és egyéb pótcselekvések épülnek be a mindennapokba, melyek csak rontanak a helyzeten, s elmélyítik azt. A szervezet pedig kényszerpályán vergődik, amíg az erejéből futja. Először enyhébb tünetekkel (pl. hasmenés, puffadás, emésztési zavarok, gyakori fejfájás, magas vérnyomás stb.) jelezve a bajt, míg össze nem omlik. Kulcsfontosságú tehát testi-lelki egyensúlyunk megőrzése vagy mielőbbi visszaállítása.

Az Imorevin® 2 mg/125 mg tabletta loperamid és szimetikon hatóanyagot tartalmazó gyógyszer, vény nélkül megvásárolható a patikákban.

Imorevin 2mg/125mg tabletta képe

Ajánlott fogyasztói ár: 1 307 Ft

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az oldal tetejére